VDB CMT

Op vele vlakken

Hoewel bij dit project het grootste deel van de bestaande constructies blijft behouden, krijgt de achteruitbouw van deze Gentse woning weldra een volledige make-over. Het vergroten van enkele raamopeningen, het afbreken van een sterk verouderde buitenberging, en vooral het na-isoleren van deze bestaande woning leiden tot een gans nieuwe stijl voor dit project.

Sierlijke buitengevel

Een goeie laag isolatie afgewerkt met sierpleister, één van de manieren om een woning een dikke winterjas aan te meten… Dit, gecombineerd met nieuwschrijnwerk en een speelse toets met houten latten in de gevel zorgt ervoor dat we op een esthetische wijze de woning klaar kunnen stomen voor de volgende winter…

Ook op andere vlakken

Ook binnen wordt de woning aangepakt. Een nieuw, geïsoleerd vloerpakket met gezellig warme plankenvloer wordt de nieuwe schone lei, waarop het interieur van de woning opnieuw wordt vormgegeven. De eetplaats en halfopen keuken nemen de achteruitbouw in, waarbij de grote raampartijen het nodige licht binnenlaten. Ook twee koepels zorgen voor een maximale lichtinval in de woning.

Gezelligheid troef

Door het herindelen van de ruimtes vooraan in de woning, wordt de bestaande zithoek lichtjes uitgebreid, en praktischer ingericht rond een te vernieuwen haardmeubel. Een binnenraam legt de link naar de traphal, en het openwerken van de bestaande dubbele deuropening zorgt ervoor dat er nog steeds een gezellige link blijft bestaan tussen avondwerk aan de bureau en de TV-momenten vanuit de zetel…

Geurig en fleurig

Een kleurige tegelstrook op vloer & wand, gecombineerd met een glazen plaat, creëert een douchezone in de nieuwe badkamer. Optioneel kan deze opvallende zone ook gebruikt worden als plaats om een vrijstaand bad te zetten. Een lang badkamermeubel met dubbele lavabo wordt onder de lange spiegelwand voorzien, en zet de puntjes op de ‘i’ van deze gloednieuwe badkamer.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren