PPE GSS

Tekenen aan de wand

In één van de groene wijken rond de stad Gent bevindt zich een halfvrijstaande woning met een mooie, diepe tuin. Het contact vanuit de woning met deze tuin werd in het verleden echter aanzienlijk onderbroken, door een diepe achteruitbouw links op het perceel, die in de nodige ruimte voor het toilet, de wasplaats en tuinberging van de woning voorziet. Een aparte schuur verhinderde op zijn beurt dan weer het zicht op de tuin aan de rechter zijde van het perceel…

Open ruimtes

In het ontwerp voor deze woning worden enkele structurele muren weggebroken. Zo worden de verschillende leefruimtes open gewerkt, en met elkaar verbonden. De eetplaats, keuken en zithoek vormen samen één geheel en de verschillende functies komen op die manier veel meer met elkaar in contact te staan. Een beglaasde gevel die zich naar de tuin richt, wordt gestuurd door een houten L-vorm. Het doorlopen van dit dak in een luifel boven het overdekt terras zorgt daarenboven dat ook de buitenruimte in deze leefruimtes wordt betrokken, en oververhitting in de zomer kan tegen worden gegaan.

 

HOUTEN 'L' als leidraad

De nieuwe uitbouw wordt opgeboud met een omgekeerde L-vorm, die terzelfdertijd wand als dak vormt voor de uitbreiding. Deze L-vorm wordt in de verf gezet door de keuze voor een uitgesproken houten gevelbekleding, die gedeeltelijk ook binnen doorloopt en zo de stijl en het karakter van de leefruimte helpt bepalen. Een tweede, parallele L-vorm creëert het dak van boven de keuken, en vervolledigt de samenhang van de vormgeving binnen dit ontwerp.

Samen vormen deze wanden ook de afscherming van een terras, die door toepassing van de luifel een overdekte zone voorziet op regenachtige zomerdavonden, en terzelfdertijd de nodige privacy biedt in de leefruimte …

Badkamer

Op de eerste verdieping worden de bestaande slaapkamers in een nieuw kleedje gestoken, en krijgt de badkamer een volledige make-over. Na het slopen van enkele overbodig geworden schouwen en wanden, wordt de opengewerkte ruimte afgewerkt met mooie, duurzame materialen. De bestaande plankenvloer wordt daarbij gerecupereerd, opgeschuurd en gevernist, en een tegelstrook die ook tegen de wanden wordt opgetrokken, zorgt voor een natte zone voor inloopdouche en toilet in deze gloednieuwe badkamer.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren