HSP VRX

Open en groot

Deze ruime woning is opgebouwd zoals vele rijwoningen in Vlaanderen: hoofdvolume met inkom, traphal en garage, een leefruimte met gaskachel achterin het hoofdvolume, en een langgerokken achteruitbouw met keuken, badkamer en toiletje. Een tweede, sterk verouderde badkamer bevindt zich op de eerste verdieping…

Alles opengewerkt

Om terug contact te krijgen met de mooie, diepe tuin werd besloten de ganse achteruitbouw af te breken. Deze maakt plaats voor een nieuwe, perceelsbrede uitbouw, die de nodige ruimte biedt aan een gloednieuwe open keuken. Tussen de tuin en de keuken bevindt zich in dezelfde ruimte de eetplaats, die zich vlak aan het grote raam van de achtergevel bevindt.

Allesomvattend meubel

Het U-vormige meubelblok met heel wat lopende meters werkblad zorgt voor een praktisch gebruik van de keuken. Aan de zijde van de zithoek is dit keukenmeubel iets breder uitgevoerd, zodat de nodige plaats ontstaat voor het inwerken van de televisie. Op die manier staat de gezellige zithoek steeds in verbinding met de keuken, en krijgt de ganse ruimte een samenhangend, open karakter.

Lichtstraat

Boven de keuken wordt een lichtstraat voorzien. Op die manier valt het nodige licht binnen op het werkblad, maar ook verder, tot diep in de zithoek.

Hedendaagse gevel

Ook de voorgevel wordt met de verbouwingswerken aangepakt. Het parementsmetselwerk wordt weggenomen, en maakt plaats voor een nieuwe bekleding met houten latten op isolatie. Nieuw buitenschrijnwerk wordt voorzien.

Het doortrekken van deze specifieke houten lat-afwerking in de kolomkasten in de fietsenbergplaats, en als afwerking van de gedeelde wand in de leefruimte zorgt voor een wederkerend element in deze hedendaagse woning.

Nieuwe badkamer

Ook de sterk verouderde badkamer op de eerste verdieping krijgt een nieuwe insteek. De oude badkuip en lavabo worden vervangen door een apart toilet, en een badkamer met ruime inloopdouche. Het herbekleden van de wanden & badkamervloer, en het voorzien van nieuw badkamermeubilair zorgen op die manier voor een compleet vernieuwde look van deze helder verlichte ruimte.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren