SRN HRM

Stallen uitgemetst

Temidden de open velden in Drongen staat een oude, vervallen hoeve. Deze heeft ooit betere tijden gekend, en is veel van haar landelijke charmes verloren. Niettemin heeft ze nog enkele mooie, authentieke elementen die de moeite waard zijn te behouden. Deze werden verwerkt in een nieuw project, waar nieuwbouw & renovatie hand & hand gaan…

Behoud van de stalling

Het kleinste gebouw van de voorts bouwvallige volumes blijft tijdens het project bewaard, en biedt plaats aan de leefruimtes van de nieuwe woning. De mooie, houten dakspanten en een deel van de gevels werden hierbij behouden, maar volledig voorzien van een nieuwe isolerende buitenschil, dak & parementsteen.

Nieuw buitenschrijnwerk vervolledigt het geheel, en ook langs binnen worden de gebouwen uitgerust met een nieuwe, geïsoleerde vloerplaat en hedendaagse technische voorzieningen.

Gezellige sfeer door de oude spanten

Binnen in de leefruimte blijven de bestaande spanten van de oude stal zichtbaar. Door het open houden van de ruimte tot in de nok, krijgen we op die manier een gezellige sfeer. Enkele nieuwe gevelopeningen zorgen voor het nodige daglicht in de eetplaats en zithoek, en een haard en TV-meubel zorgen dat de bureauruimte helemaal achteraan haar eigen privacy krijgt, zonder ze helemaal af te sluiten van de woning.

Vormgeving rond het erf

Een tweede, nieuw volume wordt opgetrokken haaks op het bestaande volume. Hierin wordt de garage, berging en technische ruimtes ondergebracht, en de slaapvertrekken met badkamer op de verdieping.

De twee volumes worden min of meer in dezelfde vormelijkheid afgewerkt, en staan met elkaar in verbinding door een open, beglaasde blok waarbinnen de keuken wordt voorzien.

Daglicht in de keuken

Het verbindingsvolume met platte dak wordt voorzien van een volledig beglaasde gevel. Op die manier valt heel veel licht binnen in de keuken, die een magnifiek zicht heeft op de omringende velden.

Douche met uitzicht

Op de verdieping wordt een badkamer voorzien, die uitkijkt op het groendak boven de keuken, en het omringende landschap. De vele, lichte materialen en de dakvlakramen zorgen ook hier voor een grote lichtinval, zodat ’s morgens bij het opstaan het eerste licht meteen de kans krijgt binnen te vallen…

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren