TMS VML

Natuurlijke eenvoud

Deze verbouwing van een ééngezins-rijwoning concentreert zich op het herontwikkelen van de gelijkvloerse verdieping, de vier slaapkamers op bovenliggende verdiepingen blijven intact. Door een logische ordening van secundaire ruimtes in het hoofdgebouw, is de achteruitbouw gereserveerd voor de open keuken en leefruimtes.

Lichtinval

Door het profiel van de voormalige achteruitbouw, met hellend dak over de dwarse richting van het perceel, te hernemen, krijgt de nieuwe achteruitbouw een vide waarbij driehoekige ramen daglicht toelaten tot diep in de woning.

Binnenkoer

De ruimte net voorbij de voordeur doet dienst als inkom, vestiaire, fietsenstalling, berging, wasplaats,… Door middel van verdiepingshoge ingebouwde kasten aan weerszijden van dit lokaal worden toestellen als de mechanische ventilatie, de cv-ketel, wasmachine en droogkast, uitgietbak, verborgen voor de bewoners en bezoekers. Door schuivende panelen echter wordt deze nette inkomhal in een handomdraai een gerieflijke wasplaats.

Interieur in samenwerking met Christophe De Sutter.

Achtergevel

De achtergevel, alsook de zijkanten van het hellend dak, hebben een bekleding in zwart aluminium gekregen, aansluitend op het zwarte buitenschrijnwerk.

Voormalige bebouwing

De gefragmenteerde achteruitbouw liet geen relatie toe tussen de woning en de tuin. Ook lichtinval was problematisch.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren