LGT MRM

Wie een put graaft...

Deze bestaande halfvrijstaande woning werd afgesloten van de mooie, diepe tuin door een langgerokken rij achteruitbouwen, die via enkele lichte constructies & bijgebouwen alle contact met de buitenruimte vanuit de woning verbreken. Het afbreken van deze bijgebouwen tot op het hoofdvolume, en het bouwen van een compleet nieuwe uitbouw, brengt hier verandering in…

Openwerken van de leefruimtes

Vooraan de woning, aan de straatzijde, wordt een wasplaats & berging ingericht. Voorbij deze praktische ruimte wordt de woning volledig opengewerkt, en richting de tuin georiënteerd. Het creëren van nieuwe openingen in de bestaande achtergevel, en een uitkragend raamkader voor een knusse zithoek in de zon in de zijgevel, halen het nodige licht & zicht binnen tot diep in de woning.

Kasten als ruggengraat voor de woning

Vanuit de leefruimte diep in de woning wordt een lange kastenwand langsheen de keuken tot in de zithoek doorgetrokken. Deze kastenwand zorgt voor een doorlopende lijn in het ontwerp, en voorziet daarnaast in heel wat bergruimte in keuken & leefruimte.

Zuidgerichte zitput

Het laatste deel van de woning wordt verlaagd uitgevoerd. Door het zakken met enkele treden wordt in de open leefruimte een gezellige zithoek gecreëerd, die ondanks de sterke link met keuken & tuin, toch een eigen, geborgen karakter krijgt.

De zitput wordt ook buiten met enkele meters doorgetrokken, om zo licht verzonken aan te kunnen sluiten met de nieuwe tuinaanleg. Door de gunstige oriëntatie en het behoud van de gedeelde muur langsheen het terras, ontstaat een warm zonneterras die ook ’s avonds een leuke plek zal vormen om te vertoeven!

Betonnen gevel

Vanuit de woning wordt de relatie met de tuin gecreëerd door de vele glaspartijen die aan het nieuwe ontwerp werden toegevoegd. Niettemin werd gekozen om ook een deel van de gevel met massieve elementen op te trekken.

Een esthetische wand in zichtbeton vormt daarbij niet alleen de structuur om het dak van de uitbreiding te dragen, maar zal ook een mooi element vormen, die nét dat ietsje meer cachet geeft aan deze gevel…

 
Meer Projecten

Laat ons jou contacteren