FTN CON

FTN CON

Op het rechte bospad

Na het strippen van een oude woning temidden van een bebost perceel, doemt een nieuw gedaante op dat over drie lagen een mooie woning biedt aan zijn nieuwe bewoners.

GELAAGDHEID IN DE DAKEN

Deze bestaande bungalow wordt van een onderdakse zolderverdieping ontdaan, om een nieuwe, hedendaagse woning te kunnen creëren op dit mooie, ruime perceel. In de nieuwe vormgeving wordt bewust gekozen voor platte daken met uitgesproken luifels, die door hun geaccentueerde afwerking een zeer specifieke lijnvoering aan het ontwerp geven. Daarbij worden het gelijkvloers en de verdieping in de verf gezet, en zorgt een derde dak boven de ruime vide voor extra dimensie.

WONEN IN DE NATUUR

De woning staat ingeplant op een bebost perceel, maar in de directe nabijheid van de bestaande & nieuwe constructies ontstond in het verleden al een open ruimte, die nu optimaal wordt aangewend voor de aanleg van een buitenterras met zwemvijver, een overdekt terras en lage begroeiing en bospaden die de woning omsluiten. Op die manier ontstaat een dieper perspectief in de buitenruimte rond de woning, die ook van binnen in de woning sterk voelbaar is.

 

WARME MATERIALEN

Binnen wordt de woning voorzien van warme materialen zoals een plankenvloer, fineerafwerking voor de kasten en een warme kleurkeuze voor de steenachtige materialen. Een dik tapijt in de zithoek werkt het plaatje af, en zorgt voor warme winteravonden rond het haardvuur.

Vanuit de zithoek wordt een lange kastenwand uitgewerkt, die als bibliotheekkast de aansluiting maakt met de studieruimte, in het hart van de woning. Vanuit deze studieruimte wordt dan weer contact gelegd met de ruime eetplaats, waar het plafond anderhalve verdieping hoog werd opgetrokken, om de verticaliteit van het omringende bos ten volle te kunnen beleven.

 

OPEN KEUKEN MET VERTICAAL ZICHT

De open keuken komt achteraan de woning te liggen. Door de vele raamopeningen krijgen we vanuit deze ruimte een optimaal zicht op de omringende terrassen, en door het open karakter van de keuken hebben we ook een schitterend zicht op het dieper gelegen bos, verder in de tuin. Het buitengevoel wordt niet enkel via deze mooie zichten naar binnen gehaald, ook het doortrekken van de dakranden naar binnen toe, zorgt voor een vervaging van de grens tussen de woning en de omgeving.

 

RUIME SLAAPKAMERS

Een nieuwe vast trap leidt de bewoners tot de eerste verdieping, waar een drie-tal slaapkamers wordt voorzien. Deze situeren zich rond de centrale hal, waar ook de nieuwe badkamer aan grenst. Deze wordt voorzien van een ligbad en inloopdouche.

 
Meer Projecten

Laat ons jou contacteren