MAE DEM

Project op de helling

De ondergrondse garages zijn enkel bereikbaar door een betonnen helling in de achtertuin. Boven de garagepoorten zweeft een terras, een meter boven het niveau van de tuin. De betonnen helling van twee auto’s breed wordt gereduceerd tot een helling voor fietsen. Het terras maakt plaats voor een nieuwe achteruitbouw, die volledig is beglaasd en zo een mooi overzicht biedt over het groen van de tuin. Tegenaan de nieuwe keerwanden wordt de tuin opgehoogd en net voorbij de achteruitbouw komt een terras vanwaar groene grashellingen je tot op het niveau van de tuin leiden.

Helling

De betonnen helling richting kelder wordt gereduceerd tot een smallere helling van een kleine twee meter breedte, tegenaan de perceelgrens met de linkerbuur. Een glazen balustrade zorgt voor de valbeveiliging zonder visuele hinder.

Zicht van binnenuit

De gehele achtergevel wordt weggebroken op de primaire draagstructuur na. De achteruitbouw is volledig beglaasd waardoor licht en zicht geoptimaliseerd worden. De nieuwe achteruitbouw geeft plaats aan een gezellige ontbijttafel en een leeshoek of speelhoek voor de kinderen.

Bestaande situatie

Een blik op de bestaande achtergevel waarop de huidige obstakels zich duidelijk manifesteren: een hoogteverschil tussen het terras en de oprit, een tuin die haast volledig bestaat uit een betonnen helling,… kortom: een situatie die niet langer strookt met het zorgeloos grootbrengen van drie kinderen.

Keuze natuursteen

Om de achteruitbouw zijn typische U-vorm te geven (geheel van sokkel, zijgevel rechts en dakrand), gingen we op zoek naar een mooie, egaal witte natuursteen. Voor de buitentrappen, het terras en de bekleding van de betonnen keerwand werd gekozen voor een graniet die wat contrast geeft met de witte natuursteen.

Maatwerk

Aansluitingen in verstek zorgen voor een monolitisch uitzicht. De betonnen keerwand wordt uitgespaard in de plint, de opening bovenaan dient voor een verzonken bevestigingsprofiel van de glazen balustrade.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren