LRS EKH

Hart van hout

Een oud café met bijgebouwen ruimt op dit brede, zuidergerichte perceel plaats voor een nieuwe, hedendaagse BEN-woning met kantoorruimte. Een mooi voorontwerp met witte blokken en strakke lijngeving werd ons tijdens de ontwerpfase door de bouwheer aangereikt, waarna we samen de puntjes op de ‘i’ hebben gezet, en verder hebben ingezoomd op de minimalistische uitvoeringsdetails voor deze woning, die volledig in hout wordt gerealiseerd.

Gesloten voorgevel

De voorgevel van deze woning is bewust vrij gesloten gehouden. Op die manier komt het vlakkenspel van het gebouw optimaal tot zijn recht, en kan de woning ook wat worden afgeschermd van de straat. Een dubbele garage wordt als eerste blok uitgewerkt met een gevelbekleding in houten latwerk, een warm materiaal dat mooi contrasteert met de strakke witte sierpleister van het volume op de verdieping, en ook terugkeert in het tweede volume waarin een kantoorruimte wordt voorzien.

Langsheen de grote, open leefkeuken wordt een glazen gevel voorzien, die rechtstreeks op de vijver en de binnentuin uitkijkt. Deze gevel bevindt zich op de zuiderzijde van de woning, zodat de ingerichte bar een groot stuk van de dag in het zonlicht baadt.

Naast het keukeneiland wordt de eetplaats ingericht, die in een nauw contact staat met de zithoek achteraan de woning. Deze bevindt zich tussen de patio en de achtertuin, waar een mooie zwemvijver het plaatje afwerkt en ons meeneemt richting die mooie, diepe achtertuin van de woning.

Open achtergevel

Aan de achterzijde van de woning wordt evenwel een grote glaspartij voorzien. Deze zorgt niet alleen voor een panoramisch zicht op de groene, diepe tuin; maar laat in de winter ook toe om optimaal van de zonnewarmte te profiteren. Om oververhitting van deze zeer goed geïsoleerde woning tegen te gaan, is het terras op het gelijkvloers over de ganse breedte van de woning overdekt met een diepe luifel, die in de zomer een overdekt terras creëert, en de woning beschermt tegen de hitte van de zomerzon.

Ruimtelijke connectie

In het center van de woning is een ruimte binnenpatio voorzien. Deze krijgt dankzij de vide erboven de nodige lichtinval vanuit een groot dakvlakraam, en wordt op de twee niveau’s omringd door de verschillende leefruimtes. De patio zelf is om thermische en akoestische redenen afgesloten met glas, maar zorgt niettemin voor een sterke relatie tussen alle ruimtes onderling, wat de openheid & ruimtelijke relaties binnen de woning zeker ten goede komt!

HALFOPEN LEEFRUIMTE

De leefruimte bestaat uit twee afzonderlijke zones, die visueel gescheiden worden door een centraal kastenmeubel. Aan de ene zijde ontstaat zo een gezellige salonhoek, waar een raam in de voor én achtergevel voor een leuke doorkijk in de woning zorgt. Ook de eetplaats heeft een mooi zicht op de omgeving, via het grote raam in de achtergevel; en de aangrenzende binnenpatio. De beglaasde voordeur en open inkomhal zorgt ook hier voor een brede zichtlijn in de diepte van de woning.

Keuken

Om de hoek, grenzend aan de eetplaats, bevindt zich de keuken. Deze bestaat uit een grote kastenwand en centraal keukeneiland, en beschikt ook over een handige doorgang naar de berging/wasplaats, die hier vlak naast is gelegen. In zij- en achtergevel bevinden zich ook hier grote raampartijen, voor een maximaal doorzicht naar de groene omgeving tijdens een zonovergoten ontbijt op zondagmorgen…

Polyvalente overloop

Bovengekomen is de overloop uitgewerkt als brede tussenruimte, via dewelke de verschillende kamers en de badkamer bereikbaar zijn. Hierdoor is de overloop ook geschikt als hobbyruimte, strijkplaats, … en krijgt ze door de relatie met de opening aan de vide van de binnenpatio, een sterke ruimtelijkheid toegeschreven.

 

Ruime slaapkamers

Rond de overloop zijn drie slaapkamers gepositioneerd. Ze worden opgesplitst d.m.v. mooie kasten, om de ruimte op te delen in slaap- en studeervertrek, of dressing bij de slaapkamer. De grote raampartijen op de achtergevel geven uit op een groendak, en bieden een interessant perspectief op de omgeving.

Badkamer met een view

De badkamer bij de masterbedroom is naast een groot raam op de achtergevel, ook voorzien van een binnenraam op de vide. Hierdoor valt langs alle kanten licht binnen, en kan ook van uit de overloop, over de vide heen, naar de tuin worden gekeken. In deze badkamer wordt een badzone uitgewerkt, en is ook plaats voor een toilet en praktisch lavabomeubel.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren