ODD VDG

Op een bedje van groen

Temidden het groen renoveren we deze schitterende ééngezinswoning. Deze maakt aan elke zijde contact met een mooie, groene tuin waarin ze genesteld ligt, en waarmee er een constante verbinding bestaat vanuit de leefruimtes via de grote raamopeningen in de gevels.

Totaalrenovatie gelijkvloers

Deze woning is een split-level woning, die bestaat uit een grote, open ruimte waar keuken, eetplaats en zithoek in verwerkt zit. Enkel een centraal haardmeubel en een kolom voor de dakstructuur is aanwezig, voor de rest staan alle ruimtes met elkaar in verbinding.

De afwerking, het vast meubilair & de indeling van het gelijkvloers wordt hernomen, met als einddoel een praktisch, hedendaags interieur voor deze woning. Door het afschermen van de inkomhal als warmte-buffer in de winter, en het ontwikkelen van een centraal meubilair, geven we oriëntatie aan de verschillende ruimtes, zonder ze van elkaar af te splitsen. Op die manier blijft het contact en de openheid in de woning bewaard.

Praktische keuken

Aan de zijgevel wordt een ruim kookeiland uitgewerkt, waar plaats is voor de gootsteen en afwasmachien. Het brede keukenwerkblad voorziet in de nodige ruimte voor de betere hobbykok, en een hoger uitgewerkt werkblad vormt een extra barmeubel, voor de gezinsleden of gasten die graag aansluiten bij het kookritueel. Centraal in de ruimte wordt een kastenwand neergezet, waarin een kooknis is uitgewerkt.

Ruime eetplaats met zicht op de tuin

Vlak bij de keuken, en in nauw contact met de mooie, diepe tuin, wordt de eetplaats voorzien. Van hieruit is er een sterke relatie met de zithoek, en de sierhaard die voor extra gezelligheid in de woning zorgt, en in het tussenseizoen net dat ietsje meer warmte helpt te genereren. De nabijheid van de keuken zorgt voor een korte circulatie, en een vlotte bediening tijdens de verschillende maaltijden.

Slaapkamers en badkamers

Overal worden de oude radiatoren en convectoren verwijderd, en vervangen door een vloerverwarming, aangedreven op een systeem dat geschikt is voor verwarming met lage temperaturen. De oude badkamer wordt daarnaast ook volledig gestript, en in een nieuw jasje gestoken. De maginifieke koker boven deze ruimte, komt uit op een velux in het hoofddak, en zorgt voor een speciale sfeer in deze hoge en goed verlichte ruimte.

Winterkamer met zicht op de natuur

Als antwoord op de vraag naar een extra slaapkamer voor deze woning, werd de bestaande zolder omgebouwd tot een open winterkamer, waar men via een nieuwe, houten trap op uitkomt.

Bovengekomen krijgen we via de grote glaspartij op de achtergevel een schitterend zicht op de groene omgeving. Een slaapnis wordt uitgewerkt in de huidige zoldering, en de nieuwe uitbouw wordt via een kastenwand opgesplitst in slaapkamer & welness-ruimte.

Deze welness-ruimte krijgt een vrijstaand bad, een ingewerkt toilet en een speciaal lavabomeubel, dat geïntegreerd is in de achterzijde van de kleerkast van de slaapkamer. Het geheel wordt afgewerkt met een infraroodsauna, dat op maat in het meubilair & de afwerking wordt ingewerkt.

 

Dakterras en groendak

De grote, beglaasde achtergevel kan door het serre-effect in de zomer tot een aanzienlijke opwarming van de woning leiden. Daarom wordt de dakstructuur tot enkele meters voorbij de glazen gevel doorgetrokken, om bij een hogere zonnestand de nodige schaduw te werpen op de binnenruimte.

Het is geen geheim dat deze luifel de ideale situatie creëert om een schitterend dakterras te maken, met zicht op de groene daktuin en de wijde omgeving. Een luifel met afsluitbare lamellen zorgt ervoor dat het invallend zonlicht kan worden geregeld, en het terras beschermt tegen invallende regen.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren