BRN SCH

SJOK wordt Sociaal Huis

Om het het huidige SJOK (diensten Kinderopvang, Jeugddienst en Noordzuiddienst), om te bouwen tot het nieuwe Sociaal Huis, werd door de Gemeente Beernem de volledige studieopdracht (architectuur, veiligheidscoördinatie, epb-verslaggeving en stabiliteit) toegekend aan BRES architecten. Het gebouw kende reeds een eerste verbouwing waarbij het hoofdgebouw een nieuwe achteruitbouw werd opgetrokken voor enkele burelen. De achteruitbouw heeft een verdieping onder het hellend dak, waar zich de keuken en een vergaderzaal bevinden. De verdiepingen van het hoofdgebouw, een voormalig woonhuis, zijn buiten gebruik daar niet geschikt voor publiek toegankelijke functies. Om een goede werking van het Sociaal Huis mogelijk te maken wordt de meest recente achteruitbouw verder uitgebreid voor bijkomende burelen. Het onthaal wordt opengewerkt met ruimte voor polyvalente burelen achter de ontvangstbalie. De meer donkere ruimtes in het hart van het gebouw worden aangewend voor het sanitair, een berging en een nieuw archief.

We zijn vertrokken!

Sinds enkele weken is de omvorming van het SJOK tot het Sociaal Huis van Beernem van start gegaan. Hieronder enkele foto’s van de vorderingen op de werf.

De noorderzijde van de woning wordt daarbij eerder gesloten gehouden, terwijl de grote glaspartijen in het zuiden de gevel open werken en op die manier volop het zicht op de tuin, maar ook heel veel licht en de nodige zonnewarmte in de winter naar binnen halen. Zonnescreens helpen in de zomer het oververhitten van de woning tegen te gaan…

Het bestaande gebouw is gereduceerd tot wat dient te worden behouden, het rioleringsstelsel werd vervolledigd en de funderingsplaat gestort.

 

Opening met persmoment

Het nieuwe Sociaal Huis werd ondertussen in gebruik genomen. Naar aanleiding daarvan werd door het gemeentebestuur van Beernem een offiiciële opening georganiseerd met aansluitend persmoment

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren