DVR ASW

Praktijk gericht

Deze nieuwbouw BEN-woning met dokterspraktijk vindt zijn plaats temidden een rustige, groene wijk. Een opvallende baksteen zorgt in combinatie met strakke, afgelijnde gevelopeningen voor een mooie invulling van de gevelvlakken van deze energiezuinige woning. Achter deze hedendaagse vormgeving gaat evenwel een gezellige, open en sterk verlichte woning schuil…

Gesloten en open gevel

De weloverwogen openingen in de gevel zorgen enerzijds voor een leesbare scheiding tussen de private sfeer van de woning en het eerder publieke karakter van de aangrenzende praktijkruimte. Daarnaast helpt ze ook de energiehuishouding in de woning reguleren.
De noorderzijde van de woning wordt daarbij eerder gesloten gehouden, terwijl de grote glaspartijen in het zuiden de gevel open werken en op die manier volop het zicht op de tuin, maar ook heel veel licht en de nodige zonnewarmte in de winter naar binnen halen. Zonnescreens helpen in de zomer het oververhitten van de woning tegen te gaan…

Praktijk aan straatzijde

Aan de voorgevel van de woning werd een parkeerplaats voorzien, met daarop aangelsoten de duidelijk zichtbare toegangsdeur van de praktijk. Deze deur leidt ons binnen in de centrale wachtruimte, waarop naast een sanitaire cel ook twee gloednieuwe praktijkruimtes op geschakeld zijn.

Woning aan de tuinzijde

Langsheen de woning, en minder in het zicht, ontstaat een wandeling tot aan een ruime nis in de zijgevel. In deze nis komt men uit op de voordeur van de private woning. Daarnaast bevindt zich een groot raam, dat ons meteen in contact brengt met de leefruimtes; die dieper in de woning ook via de zijgevel een relatie aangaan met de zijtuin.

Open leefruimtes

Eenmaal binnen gekomen, bestaat de gelijkvloers van de woning uit een grote open ruimte, waar zithoek, eetplaats, keuken en speelruimte zich in één grote leeftuimte bevinden. Deze ruimte heeft langs allerlei zijden zicht op de tuin, zodat er steeds contact is met de omgeving.

Een beglaasde hoek wordt uitgewerkt in de achtergevel van de woning, waar een overdekt terras de leefruimtes tot diep in de groene tuin trekt…

Centrale traphal en aanpalende kamers

De trap van de woning vertrekt vanuit de inkomhal op het gelijkvloers, en leidt tot in het center van de bovenverdieping. Van daaruit worden de verschillende slaap- en badkamers bereikt. De noordergevel van de woning wordt op het verdiep ingepalmd door een lange kastenwand, die dienst doet als dressing. Via deze doorloopdressing komt men uit in de masterbedroom, met opnieuw een breed zicht op de tuin.

Een beglaasde hoek wordt uitgewerkt in de achtergevel van de woning, waar een overdekt terras de leefruimtes tot diep in de groene tuin trekt…

Zonovergoten badkamer

In de badkamer van deze woning wordt een lavabomeubel, vergezeld van een meterslange spiegel, afgelijnd door twee plafondhoge ramen, die aan beide zijden van het meubel voor de nodige lichtinval zorgen ’s morgens, tijdens het ochtendritueel in de badkamer.

Ter hoogte van deze ramen, worden ook een bad- en douchezone ingericht, die samen het geheel van de badkamer een breed en ruim effect geven, en terzelfdertijd ook de ruimte vóór de lavabo op een mooie manier flankeren.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren