LPT DNF

Geen blanco blad

De bestaande woning bezit een vormentaal die moeiteloos de tand des tijds heeft doorstaan. De materialisatie, witgeschilderde gevelstenen en dito zichtbeton, ook. Enkel op bouwfysisch vlak dringen enkele ingrepen zich op: na-isolatie van de platte daken en de gevels waarbij bestaande koudebruggen worden weggewerkt, vervangen van het verouderd buitenschrijnwerk,… hernemen van de technische installatie en zo verder. Een herindeling is niet nodig op de gelijkvloerse verdieping, het slaapgedeelte boven ondergaat wel een reorganisatie waarbij we een extra slaapkamer, doorloopdressing en tweede badkamer toevoegen aan het bestaande programma van drie slaapkamers en een badkamer.

Exterieur

De woning wordt rondom rond nageïsoleerd, aan de hand van gevelisolatie afgewerkt met een sierpleister in een lichte kleur. Het nieuwe buitenschrijnwerk in aluminium zorgt voor contrast met de grote mooie massieve geveldelen in een lichte kleur. De voorgevel krijgt één extra venster, ter hoogte van de traphal, om de wandel tussen de verdiepingen te voorzien van de nodige lichtinval en een aangenaam contact met de voortuin.

Het inkomportiek met gesloten voordeur en vast zijlicht wordt verbonden aan de garagepoort aan de hand van een gevelafwerking in een geprofileerde aluminium beplating, waarmee ook de voordeur en de garagepoort worden afgewerkt. Ook het tuinhek rechts van de woning wordt in hetzelfde materiaal opgetrokken, waardoor we wat meer visuele rust en eenvoud kunnen inbouwen

Leefruimte

De leefruimte heeft nu reeds een grote glaspartij die uitkijkt op de tuin. We zetten dit verder op punt door overbodige constructie weg te breken en in te ruilen voor een smalle stalen koker, die geplaatst wordt thv de tussenstijl tussen vaste beglazing en het schuivend gedeelte van het schuifraam, waardoor deze koker aan het zicht onttrokken wordt. Het grote schuifraam van de leefruimte wordt om de hoek verbonden met de achterdeur van de keuken, om gelijkaardig aan de uitwerking van het inkomportiek, ook hier de vormentaal wat uit te zuiveren. Daarnaast wordt ook het venster van de keuken in de achtergevel vergroot.

Indeling

De bestaande indeling van het gelijkvloers is van die aard dat weinig wijzigingen nodig zijn. Voorbij de ruime inkomhal zijn geordend in wijzerzin langsheen de linker zijgevel en de achtergevel: een bureau, een grote zitruimte, een ruimte eetplaats en een gerieflijke keuken. Tussen deze verschillende ruimtes zijn weinig barrières, en we kunnen er ons op concentreren om deze onderlinge relaties op punt te zetten aan de hand van vast meubilair, grote schuifdeuren,…

De traphal krijgt naast het vast zijlicht van de voordeur ook een extra groot venster ter hoogte van de open trap die zich naar boven werkt. Dit zorgt voor voldoende lichtinval doorheen de noordelijke gevel én zorgt er ook voor dat de wandeling van beneden naar boven en omgekeerd wat wordt opgeleukt met een aangenaam zicht op de groene voortuin.

Programma verdieping

De verdieping bestaat op heden uit een nachthal, drie slaapkamers, een smalle badkamer, een afzonderlijk toilet en een kleine logeerkamer. Boven het plat dak van de garage voorzien we een uitbreiding van de verdieping: een master bedroom met doorloop dressing. In de huidige kleine logeerkamer richten we een douchekamer in met naast een wastafel ook een inloopdouche. Op die manier kan de bestaande badkamer met druk programma wat worden ontlast, waarbij daar een dubbele wastafel en een aangenaam trapeziumvormig ligbad worden voorzien.

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren