PWS DLH

De volle laag

Een bestaande woning uit de jaren ’0 wordt integraal verbouwd, waarbij het onderdakse verdiep wordt uitgewerkt tot een volwaardige eerste verdieping. Daarnaast krijgt de woning een volledig nieuwe uitstraling door de nieuwe gevelbekleding; en wordt het gelijkvloers de mooie, groene omgeving ingetrokken door de vele glaspartijen die we op de tuinzijde voorzien.

NIEUWE GEVEL

Deze woning wordt volledig gestript tot op de draagstructuur, waarna ze volledig in het nieuw wordt gezet. De meeste raamopeningen op de voorgevel blijven daarbij behouden, maar worden ingevuld met nieuw, hedendaags buitenschrijnwerk. Het ganse volume wordt ingepakt met een dikke laag isolatie, en krijgt een nieuwe gevelsteen toegemeten.

Op de tuinzijde wordt de hoek van de woning volledig opengebroken, waar glas en terras hand in hand gaan om zo de mooie leefruimtes met de groene omgeving te betrekken. Een overdekt terras laat visueel het plafond doorlopen naar de buitenomgeving, en zorgt op natte zomerdagen voor een gezellige plek om buiten te zitten.

DE VOLLE STREKLAAG

Het nieuwe parementsmetselwerk voor deze woning bestaat uit een slanke, frisse gevelsteen die mooi opgaat in de omringende kleuren van de tuin. De bestaande woning staat iets verhoogd op de omringende tuin ingeplant, en wordt in de nieuwe situatie als het ware op een sokkel uitgewerkt. Ter hoogte van de dakpaketten van het gelijkvloers en eerste verdieping wordt een horizontale band uitgewerkt, waarbij een verticale streklaag het massieve karakter van het metselwerk breekt, en een subtiel accent toevoegd aan de gevels. Deze streklaag zorgt op zijn beurt voor een horizontale lijnvoering in de gevels, die met het doortrekken van de zwarte dakrandprofielen extra wordt beklemtoond.

 

UITBREIDBARE ZITHOEK

Op de voorzijde van de woning wordt de zithoek ingericht, met aansluitend een hoek voor de grootste speelvogels van het gezin. Indien het nest van deze vogels niet helemaal op orde ligt, zorgt een geïntegreerde schuifwand ervoor dat de beide ruimtes van elkaar kunnen worden afgescheiden, en de rust in de zithoek kan terugkeren…

Half afgescheiden van de zithoek door de centrale schouw, wordt de eetplaats aan de zithoek gelinkt, wat voor een mooie continuïteit in de ruimtes zorgt. Hier wordt de gevel aanzienlijk opengewerkt, om een brede zichthoek te creëren op de tuin van de woning. Een pivoterende deur die in de muur wordt ingewerkt, zorgt voor een open karakter richting de keuken, die op die manier wel evengoed kan worden afgesloten van de leefruimte.

 

PANORAMA OP DE TUIN

Naast de open hoek in de eetplaats, wordt ook de achtergevel van de woning opengewerkt om een panoramisch raam te creëren op de achtertuin. Dit raam wordt op de hoogte en nagenoeg de ganse breedte van het keukenwerkblad voorzien, zodat er op ieder punt in de keuken contact met de tuin is. Een schuifraam op de zijgevel vervolledigt het geheel, en geeft toegang tot het mooie, overdekte terras van de woning.

 

LICHT VAN BOVENAF

Centraal in de woning bevindt zich de traphal, waarboven een grote lichtstraat wordt gecreëerd. Op die manier krijgen we een mooi verlichte circulatie op en rond de trap, en kan het daglicht tot diep in de woning binnendringen.

De rumie traphal zorgt voor een verbinding van alle kamers, en geeft ook uit op het thuiskantoor die in de woning wordt voorzien. Een mooie glaspartij tussen nachthal & bureauruimte zorgt daarbij voor extra lichtinval, dat via het raam van het bureau naar binnen valt.

SLAAPKAMERS

De masterbedroom is direct gelinkt aan een ruime inloopdressing, en dankzij het verspringen van enkele van de muren in de ruwbouw, creëren we de nodige nissen om ook in de andere slaapkamers de kasten mooi in de wand ‘weg’

Meer Projecten

Laat ons jou contacteren