BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Brn Sch

SJOK wordt Sociaal Huis
openbaar, verbouwing, uitvoering, 2014

Projectomschrijving

Om het het huidige SJOK (diensten Kinderopvang, Jeugddienst en Noordzuiddienst), om te bouwen tot het nieuwe Sociaal Huis, werd door de Gemeente Beernem de volledige studieopdracht (architectuur, veiligheidscoördinatie, epb-verslaggeving en stabiliteit) toegekend aan BRES architecten. Het gebouw kende reeds een eerste verbouwing waarbij het hoofdgebouw een nieuwe achteruitbouw werd opgetrokken voor enkele burelen. De achteruitbouw heeft een verdieping onder het hellend dak, waar zich de keuken en een vergaderzaal bevinden. De verdiepingen van het hoofdgebouw, een voormalig woonhuis, zijn buiten gebruik daar niet geschikt voor publiek toegankelijke functies. Om een goede werking van het Sociaal Huis mogelijk te maken wordt de meest recente achteruitbouw verder uitgebreid voor bijkomende burelen. Het onthaal wordt opengewerkt met ruimte voor polyvalente burelen achter de ontvangstbalie. De meer donkere ruimtes in het hart van het gebouw worden aangewend voor het sanitair, een berging en een nieuw archief.

We zijn vertrokken!

Sinds enkele weken is de omvorming van het SJOK tot het Sociaal Huis van Beernem van start gegaan. Hieronder enkele foto's van de vorderingen op de werf.

Het bestaande gebouw is gereduceerd tot wat dient te worden behouden, het rioleringsstelsel werd vervolledigd en de funderingsplaat gestort

Hernemen van de dakstructuur en de dakbedekking van het hellend dak van het hoofdgebouw.

Centrale circulatie met volledig beglaasd binnenschrijnwerk

Opening met persmoment

Het nieuwe Sociaal Huis werd ondertussen in gebruik genomen. Naar aanleiding daarvan werd door het gemeentebestuur van Beernem een offiiciële opening georganiseerd met aansluitend persmoment

Klik om het volgende project te laden:
Stm Plf
Verdiepen in dialoog
Vhm Rsw
eiK zo na
Dvr Asw
Praktijk gericht
Pot Frm
Door een ringetje gehaald
Drk Dct
Voor de spiegel staan
Ppe Gss
Tekenen aan de wand
Sys Vhv
Fascinatie voor desoriëntatie
Lgt Mrm
Wie een put graaft...
Srn Hrm
Stallen uitgemetst
Bmb Jcb
Ge loft het of nie
Bsk Vsh
Leute in Ledeberg
Dht Cck
Erg goed Erfgoed
Msl Vsd
Licht Gewichtig
Wvt Dmr
Baksteen in de maag
Dvs Vgp
Poort op de wereld
Mae Dem
Project op de helling
Vsd Dep
Houtskelet in de Steenoven
Brn Hvk
Sociaal Huis wordt Huis van het Kind
Hsp Vrx
Open en groot
Vzw Orh
Loft zij u Christus
VDG BRN
Interne keuken
Brn Sch
SJOK wordt Sociaal Huis
Esb Smt
Zomeruur in wintertijd
Plf Cls
Een toontje hoger
Vdb Cmt
Op vele vlakken
Knt Dht
Ontbijthoek af
Brk Sch
Verborgen schoonheid
Sch Fre
Uit het goede hout gesneden
Ldt Vkd
Herenhuis met pit
Mrl Vsd
Groen achter de gevel
Dfr Evl
Opgeruimd staat netjes
Ctn Rls
Lessenaars' dak
Dcp Bsk
20 lengtes jong
Mlt Tck
In hogere sferen
Dbn Dbk
De cirkel rond
Bts Dmr
Time for a bath
Gtm Dwl
Op een ander niveau
Brp Vrb
Spiegeltje Spiegeltje
Vsd Dbr
Breedhoek op de tuin
Dro Veo
Een hoekje af
Mts Sar
Licht gewicht
Vde Vnb
Landelijke Rust
Evg Hvh
Uit de oude doos
Evg Ccn
Vernieuwde thuishaven
Rbs Lss
Gelijkvloerse gastvrijheid
Grn Lgt
Openheid boven alles
Sms Mts
Zolder herbekeken
Ims Gts
In de rij
Ysm Err
Duurzaamheid troef
Clr Mpw
Genieten in het groen
Tms Vml
Natuurlijke eenvoud
Htl Adg
Ontbijten in alle rust
Bts Dmr
Woning uit zijn winterslaap
Pot Bru
Wie zit hier op het internet?
Brm Vsv
Baden in het licht
Hsr Mgm
Herenhuis wordt thuis voor velen
Grt Knk
Het hoekje om
Brb Lds
Uit een ander vaatje
Msl Grg
Een gefundeerd ontwerp
Ndt Dst
Een winterjas voor een zomerterras
Evg Pst
Met zorg voor monumenten
Mus Vis
Water? Vast!
Hrn Gld
Een geknipt ontwerp
Prt Bmb
Wegdromen in een groene omgeving
Cpn Wil
Nieuwe prikkels voor een oud limonadefabriekje