BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Msl Vsd

Licht Gewichtig
particulier, nieuwbouw, uitvoering, 2016

Projectomschrijving

Een nieuwbouw vrijstaande woning met een herkenbare vormgeving: een rechthoekig grondplan, ontwikkeld over twee bouwlagen met daarboven een hellend dak met onregelmatige dakvlakken. De nok is opgeschoven richting achtergevel, zodat het voorste dakvlak minder steil is, en zich niet manifesteert in het gevelbeeld. Het achterste dakvlak alsook het dakvlak van de rechter zijgevel zijn dan weer wat steiler, waardoor deze een ideale hellingsgraad hebben voor zonnepanelen. De secundaire ruimtes zoals inkom, toilet, technische ruimte, berging bevinden zich allen aan de voorzijde van de woning (straatkant én noordzijde). Daar voorbij is één grote leefruimte met open keuken ontworpen, met nog een tweede, weliswaar kleinere berging achter de keuken. Vanuit de leefruimte vertrekt een open trap naar de eerste verdieping, waar de nachthal toegang heeft tot de vijf ruimtes van de verdieping: drie slaapkamers, de badkamer en een dressing.

Materialisatie

De bouwheer kiest weloverwogen voor een structuur in houtskeletbouw. De gevel bestaat uit gelijmde bakstenen, met enkele accenten in houten gevelbeplanking. Het buitenschrijnwerk wordt uitgevoerd in aluminium, zwart gelakt. Ook de dakbedekking krijgt een donkere kleur, zwart gesmoorde tegelpannetjes.

Interieur

De grote leefruimte / open keuken heeft geen enkele gesloten binnenhoek. In elke hoek is namelijk een verdiepingshoog venster voorzien, waardoor deze ruimte minder afgelijnd, begrensd is. Rond om rond deze ruimte wordt de interactie aangegaan met de omliggende tuin, en op elk moment van de dag valt het zonlicht binnen.

De kimlaag is gerealiseerd, tijd voor de puzzel van geprefabriceerde elementen in houtskelet.

Start van de werken

De contouren van de nieuwbouwwoning worden uitgezet op het braakliggend terrein. De werf MSL VSD gaat van start!

Woningbreed zicht op de diepe grote tuin achteraan.

Na het plaatsen van het buitenschrijnwerk volgt het optrekken van het gevelmetselwerk.

Het gevelmetselwerk is voltooid, resten nog de dakbedekking en de houten beplanking van enkele geveldelen, om de ruwbouwwerken af te ronden.

Afwerking gebouwschil

Panoramisch zicht op de tuin

Klik om het volgende project te laden: