BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Brn Hvk

Sociaal Huis wordt Huis van het Kind
openbaar, verbouwing, uitvoering, 2014

Projectomschrijving

De gemeente Beernem kende BRES architecten de volledige studieopdracht (architectuur, veiligheidscoördinatie, epb-verslaggeving en stabiliteit) toe om het huidige Sociaal Huis (voormalige OCMW) om te bouwen tot 'Huis van het Kind'. Het Huis van het Kind zal een dokters- en verplegerskabinet van Kind&Gezin en de buitenschoolse kinderopvang (BKO) herbergen, alsook de administratieve dienst van de BKO: open burelen, een consultatiebureau, de spelotheek, een vergaderzaal,... 

Het huisvesten van deze geheel nieuwe functies en de bijhorende ruimtes logisch geordend krijgen binnen de bestaande gebouwen vormt een heuse uitdaging, het budget van de aanbestedende overheid indachtig. De planindeling werd afgetoetst bij het bestuur en de betrokken personeelsleden, alsook diverse adviesorganen zoals Kind&Gezin, de brandweer, Westkans,... werden gepolst naar hun deskundige adviezen ter zake.

Start van de werken

In Sint-Joris zijn we begonnen met het omvormen van het voormalige Sociaal Huis tot het Huis van het Kind. Een beetje buitenaanleg maakt plaats voor een nieuwe inkom met sas voor toegangscontrole. De lichte scheidingswanden die de verschillende burelen van het Sociaal Huis van elkaar scheidden, worden weggebroken om een grote speelruimte te creëren.

Klik om het volgende project te laden: