BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Mts Sar

Licht gewicht
particulier, verbouwing, ontwerp, 2016

Projectomschrijving

In hartje Gent wordt deze charmante woning omgebouwd van voormalige woning voor kotstudenten tot een huislijke ééngezinswoning. Het afbreken van de achteruitbouwen brengt hierbij al snel het nodige licht binnen, die via de hoge plafonds tot diep in de woning kan dringen…

Fietsstad Gent

Bij de inkom aan de voorgevel wordt een praktische fietsenberging/wasplaats ingericht. Om te vermijden dat de fietsen op straat moeten worden gestald, is hier ruimte voorzien voor enkele stadsfietsen. Een reeks kolomkasten bieden plaats aan een vestiaire, bergruimte en stelplaats voor wasmachine & droogkast. Een klein binnenraam geeft zicht op de trap & achterliggende keuken, en werkt de woning subtiel open zonder geluid, vocht of koude naar de leefruimtes te lekken…

Alles open

Voorbij de afsluitbare inkomhal vinden we de open trap terug, langs waar we via enkele tredes in de keuken & eetplaats terechtkomen. Deze ruimte vormt tevens de leefruimte van de woning, waar een grote tafel, en een beperkte zithoek zicht geeft op het zuidgerichte stadstuintje.

De grote raampartij in de achtergevel zorgt ervoor dat deze gezellige leefruimte in het licht baadt, en kan bij mooi weer volledig worden opengezet.

Gezelligheid in de kelder

Onder de bestaande trap die naar de verdiepingen leidt, is een tweede trap naar de kelder voorzien. Via deze weg komen we uit in de bestaande kelder, die volledig werd gerenoveerd & opgewaardeerd tot knusse TV-hoek. De vide rond de trap, maar vooral ook een grote glazen plaat in de keukenvloer zorgt voor de nodige lichtinval overdag, en geeft een leuk doorzicht tussen de beide verdiepingen.

Klik om het volgende project te laden:
Stm Plf
Verdiepen in dialoog
Vhm Rsw
eiK zo na
Dvr Asw
Praktijk gericht
Pot Frm
Door een ringetje gehaald
Drk Dct
Voor de spiegel staan
Ppe Gss
Tekenen aan de wand
Sys Vhv
Fascinatie voor desoriëntatie
Lgt Mrm
Wie een put graaft...
Srn Hrm
Stallen uitgemetst
Bmb Jcb
Ge loft het of nie
Bsk Vsh
Leute in Ledeberg
Dht Cck
Erg goed Erfgoed
Msl Vsd
Licht Gewichtig
Wvt Dmr
Baksteen in de maag
Dvs Vgp
Poort op de wereld
Mae Dem
Project op de helling
Vsd Dep
Houtskelet in de Steenoven
Brn Hvk
Sociaal Huis wordt Huis van het Kind
Hsp Vrx
Open en groot
Vzw Orh
Loft zij u Christus
VDG BRN
Interne keuken
Brn Sch
SJOK wordt Sociaal Huis
Esb Smt
Zomeruur in wintertijd
Plf Cls
Een toontje hoger
Vdb Cmt
Op vele vlakken
Knt Dht
Ontbijthoek af
Brk Sch
Verborgen schoonheid
Sch Fre
Uit het goede hout gesneden
Ldt Vkd
Herenhuis met pit
Mrl Vsd
Groen achter de gevel
Dfr Evl
Opgeruimd staat netjes
Ctn Rls
Lessenaars' dak
Dcp Bsk
20 lengtes jong
Mlt Tck
In hogere sferen
Dbn Dbk
De cirkel rond
Bts Dmr
Time for a bath
Gtm Dwl
Op een ander niveau
Brp Vrb
Spiegeltje Spiegeltje
Vsd Dbr
Breedhoek op de tuin
Dro Veo
Een hoekje af
Mts Sar
Licht gewicht
Vde Vnb
Landelijke Rust
Evg Hvh
Uit de oude doos
Evg Ccn
Vernieuwde thuishaven
Rbs Lss
Gelijkvloerse gastvrijheid
Grn Lgt
Openheid boven alles
Sms Mts
Zolder herbekeken
Ims Gts
In de rij
Ysm Err
Duurzaamheid troef
Clr Mpw
Genieten in het groen
Tms Vml
Natuurlijke eenvoud
Htl Adg
Ontbijten in alle rust
Bts Dmr
Woning uit zijn winterslaap
Pot Bru
Wie zit hier op het internet?
Brm Vsv
Baden in het licht
Hsr Mgm
Herenhuis wordt thuis voor velen
Grt Knk
Het hoekje om
Brb Lds
Uit een ander vaatje
Msl Grg
Een gefundeerd ontwerp
Ndt Dst
Een winterjas voor een zomerterras
Evg Pst
Met zorg voor monumenten
Mus Vis
Water? Vast!
Hrn Gld
Een geknipt ontwerp
Prt Bmb
Wegdromen in een groene omgeving
Cpn Wil
Nieuwe prikkels voor een oud limonadefabriekje