BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Dfr Evl

Opgeruimd staat netjes
particulier, verbouwing, ontwerp, 2016

Projectomschrijving

Bij deze verbouwing was het de wens van de bouwheer de bestaande badkamer & koterijen achteraan de woning weg te halen, om zo het gelijkvloers open te werken. Het badkamervolume wordt als het ware uit het grondplan gelicht, richting de verdieping, waardoor de leefruimte verder opengewerkt kan worden.

De keuken neemt plaats aan het grote raam in de voorgevel, van waaruit men tijdens het koken zicht krijgt op de straat.

Ruime inkomhal

Het verplaatsen van de keuken naar de voorgevel, maakt het mogelijk de inkomhal aanzienlijk te verbreden. Hierdoor krijgen we bij het binnen komen geen smalle toegangsruimte, maar een statige, brede inkomhal met ruimte voor fietsen, een vestiaire, en indien gewenst zelfs een wasmachine en droogkast!

Onder de trap

De bestaande ‘spender’ onder de trap, blijft behouden, om zo optimaal gebruik te blijven maken van deze handige bergruimte. Het plaatsen van een glazen deur tussen leefruimte & traphal zorgt er echter voor dat deze praktische berging niet aanvoelt als een plaats innemende stoorfactor, maar verbindt de ruimtes voorbij de grenzen van de muren.

Tuinberging

Voor het onderhoud van deze mooie, diepe tuin van de woning, kunnen we niet zonder grasmaaier. Ook tuinmeubelen moeten tijdens de winter hun plaatsje vinden. Daarom werd een bijkomende buitenberging geïntegreerd, ter hoogte van de nieuwe bureauruimte, die uitgeeft op het zonneterras & de tuin.

Terugkerende materialen

Door een specifieke materiaalkeuze worden op die manier de anders praktisch maar weinig esthetische ruimtes omgevormd tot een speels volumespel, die de woning vorm geven…

Op die manier krijgt deze woning een zeer eigen karakter, en wordt deze via haar nieuwe, goed geïsoleerde jasje vlot de 21ste eeuw in geloodst.

Klik om het volgende project te laden:
Pot Frm
Door een ringetje gehaald
Drk Dct
Voor de spiegel staan
Ppe Gss
Tekenen aan de wand
Sys Vhv
Fascinatie voor desoriëntatie
Lgt Mrm
Wie een put graaft...
Srn Hrm
Stallen uitgemetst
Bmb Jcb
Ge loft het of nie
Bsk Vsh
Leute in Ledeberg
Dht Cck
Erg goed Erfgoed
Msl Vsd
Licht Gewichtig
Wvt Dmr
Baksteen in de maag
Dvs Vgp
Poort op de wereld
Mae Dem
Project op de helling
Vsd Dep
Houtskelet in de Steenoven
Brn Hvk
Sociaal Huis wordt Huis van het Kind
Hsp Vrx
Open en groot
Vzw Orh
Loft zij u Christus
VDG BRN
Interne keuken
Brn Sch
SJOK wordt Sociaal Huis
Esb Smt
Zomeruur in wintertijd
Plf Cls
Een toontje hoger
Vdb Cmt
Op vele vlakken
Knt Dht
Ontbijthoek af
Brk Sch
Verborgen schoonheid
Sch Fre
Uit het goede hout gesneden
Ldt Vkd
Herenhuis met pit
Mrl Vsd
Groen achter de gevel
Dfr Evl
Opgeruimd staat netjes
Ctn Rls
Lessenaars' dak
Dcp Bsk
20 lengtes jong
Mlt Tck
In hogere sferen
Dbn Dbk
De cirkel rond
Bts Dmr
Time for a bath
Gtm Dwl
Op een ander niveau
Brp Vrb
Spiegeltje Spiegeltje
Vsd Dbr
Breedhoek op de tuin
Dro Veo
Een hoekje af
Mts Sar
Licht gewicht
Vde Vnb
Landelijke Rust
Evg Hvh
Uit de oude doos
Evg Ccn
Vernieuwde thuishaven
Rbs Lss
Gelijkvloerse gastvrijheid
Grn Lgt
Openheid boven alles
Sms Mts
Zolder herbekeken
Ims Gts
In de rij
Ysm Err
Duurzaamheid troef
Clr Mpw
Genieten in het groen
Tms Vml
Natuurlijke eenvoud
Htl Adg
Ontbijten in alle rust
Bts Dmr
Woning uit zijn winterslaap
Pot Bru
Wie zit hier op het internet?
Brm Vsv
Baden in het licht
Hsr Mgm
Herenhuis wordt thuis voor velen
Grt Knk
Het hoekje om
Brb Lds
Uit een ander vaatje
Msl Grg
Een gefundeerd ontwerp
Ndt Dst
Een winterjas voor een zomerterras
Evg Pst
Met zorg voor monumenten
Mus Vis
Water? Vast!
Hrn Gld
Een geknipt ontwerp
Prt Bmb
Wegdromen in een groene omgeving
Cpn Wil
Nieuwe prikkels voor een oud limonadefabriekje