BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Clr Mpw

Genieten in het groen
particulier, verbouwing, gerealiseerd, 2011

Projectomschrijving

Diep in de West-Vlaamse velden ligt een gezellige, halfvrijstaande woning. Deze zit ver verscholen achter het groen, en kijkt uit op de wijdse omgeving.

Binnenkort wordt de woning verbouwd, om plaats te geven aan de jonge spruiten van het gezin, die maar al te graag in deze rustige buurt zullen opgroeien.

Landelijke stijl

Om binnen de context van deze omgeving te passen, werd binnen dit ontwerp gekozen voor een landelijke stijl. Het hout, dakpannen in rood-bruine klei, en het kaleien van het bestaande metselwerk zorgen voor een passende combinatie met de vele planten in de diepe tuin en de frisgroene omgeving.

Een pergola boven de schuifdeur in de achtergevel vermijdt een te veel aan invallend zonlicht, en vermijdt zo het opwarmen van de leefruimte in de zomermaanden. Ze biedt daarnaast de mogelijkheid aan een druivelaar om een groen afdak te vormen...

Afgelegen maar zelfbedruipend

De afstand vanaf deze woning naar de bebouwde kom is relatief groot. Ze is dan ook niet aangesloten op het openbaar rioleringsstelsel. Het voorzien van een grote regenwaterput, en een eigen, individuele zuiveringsinstallatie zorgt er echter voor dat de woning zelfstandig haar eigen afvalwater zuivert en/of recupereert, zodat de impact op deze groene omgeving tot een minimum kan worden beperkt.

Klik om het volgende project te laden:
Stm Plf
Verdiepen in dialoog
Vhm Rsw
eiK zo na
Dvr Asw
Praktijk gericht
Pot Frm
Door een ringetje gehaald
Drk Dct
Voor de spiegel staan
Ppe Gss
Tekenen aan de wand
Sys Vhv
Fascinatie voor desoriƫntatie
Lgt Mrm
Wie een put graaft...
Srn Hrm
Stallen uitgemetst
Bmb Jcb
Ge loft het of nie
Bsk Vsh
Leute in Ledeberg
Dht Cck
Erg goed Erfgoed
Msl Vsd
Licht Gewichtig
Wvt Dmr
Baksteen in de maag
Dvs Vgp
Poort op de wereld
Mae Dem
Project op de helling
Vsd Dep
Houtskelet in de Steenoven
Brn Hvk
Sociaal Huis wordt Huis van het Kind
Hsp Vrx
Open en groot
Vzw Orh
Loft zij u Christus
VDG BRN
Interne keuken
Brn Sch
SJOK wordt Sociaal Huis
Esb Smt
Zomeruur in wintertijd
Plf Cls
Een toontje hoger
Vdb Cmt
Op vele vlakken
Knt Dht
Ontbijthoek af
Brk Sch
Verborgen schoonheid
Sch Fre
Uit het goede hout gesneden
Ldt Vkd
Herenhuis met pit
Mrl Vsd
Groen achter de gevel
Dfr Evl
Opgeruimd staat netjes
Ctn Rls
Lessenaars' dak
Dcp Bsk
20 lengtes jong
Mlt Tck
In hogere sferen
Dbn Dbk
De cirkel rond
Bts Dmr
Time for a bath
Gtm Dwl
Op een ander niveau
Brp Vrb
Spiegeltje Spiegeltje
Vsd Dbr
Breedhoek op de tuin
Dro Veo
Een hoekje af
Mts Sar
Licht gewicht
Vde Vnb
Landelijke Rust
Evg Hvh
Uit de oude doos
Evg Ccn
Vernieuwde thuishaven
Rbs Lss
Gelijkvloerse gastvrijheid
Grn Lgt
Openheid boven alles
Sms Mts
Zolder herbekeken
Ims Gts
In de rij
Ysm Err
Duurzaamheid troef
Clr Mpw
Genieten in het groen
Tms Vml
Natuurlijke eenvoud
Htl Adg
Ontbijten in alle rust
Bts Dmr
Woning uit zijn winterslaap
Pot Bru
Wie zit hier op het internet?
Brm Vsv
Baden in het licht
Hsr Mgm
Herenhuis wordt thuis voor velen
Grt Knk
Het hoekje om
Brb Lds
Uit een ander vaatje
Msl Grg
Een gefundeerd ontwerp
Ndt Dst
Een winterjas voor een zomerterras
Evg Pst
Met zorg voor monumenten
Mus Vis
Water? Vast!
Hrn Gld
Een geknipt ontwerp
Prt Bmb
Wegdromen in een groene omgeving
Cpn Wil
Nieuwe prikkels voor een oud limonadefabriekje