BRES Architecten BRES Architecten

Bekijk alle projecten

Bsk Vsh

Leute in Ledeberg
particulier, verbouwing, ontwerp, uitvoering, 2013

Projectomschrijving

Deze rijwoning, ooit gebouwd als één van een geheel van drie, werd volledig naar de hand gezet van de nieuwe eigenaar. Een opengewerkt gelijkvloers en een verticale lichtstraat voorbij de achtergevel brengen de zon tot in het hart van de woning, en laten de bewoners genieten van een panorama op het ruime binnengebied achteraan het dienstencentrum van Ledeberg.

Isoleren

Ondanks de beperkte breedte van het perceel werd niet bespaard op de na-isolatie van de gemene muren. Ook de voorgevel werd langs binnenuit geïsoleerd om de harmonie van de identieke voorgevels van de naast elkaar gelegen woningen te bewaren.

Voormalige situatie

Een blik op de woning toen deze werd aangekocht door de huidige eigenaars. Het gelijkvloers werd volledig opengewerkt. Alle dragende muren behalve de voorgevel werden onvervangen door stalen portieken, die zichtbaar blijven. In deze stalen portieken werden nieuwe houten tussenvloeren voorzien.

Vlaamse Renovatiedag

Dit jaar hield BRES architecten opnieuw een opendeurdag in één van zijn projecten. Het project "Leute in Ledeberg" werd deze keer opengesteld voor het grote publiek, op zondag 29 mei 2016.
Voor wie nog even terug wil blikken, of er dit jaar helaas niet bij kon zijn, hebben we hieronder nog een kleine selectie van de foto's geplaatst.

Wij hebben er alvast van genoten, hopelijk u ook!

 

Klik om het volgende project te laden: